Koncertkalender

Billetter til betalingskoncerterne kan købes i forsalg via linket HER, og de resterende sælges i døren.

Musikprogram Ribe Jazzfestival 2022

Tidligere koncerter

RUBY SKY

09. APR. 2022 kl. 20:00

RUBY SKY kommer til Hotel Ribe, Sønderportsgade 22 d. 9/4-2022 kl 20:00

Et dansk/norsk alt-R&B band, der laver musik lige i mellem dag og nat – når den rubinrøde himmel kommer frem. Gennem deres organiske lyd og eftertænksomme lyrik, får de dig til at glemme alt om tid og sted – og bare være til i nuet som den du er.

De kendes på deres altid varierende fokuspunkt i musikken, hvor alle instrumenter løfter i flok – og på skift. Gennem deres groove får de gulvet til at gynge under dig, og skaber en boble, hvor det eneste der eksisterer i verden er beskidte beats, farverig harmoni og fængende melodier.

Aktuelt for RUBY SKY er lige nu deres nyeste live double-single “Villa Blanca Sessions”.

En lækker moderne r&b, med en organisk og varm lyd. ”Bliv lullet ind i en alternativ virkelighed med groovy vibes” – skriver VINK Aarhus.

Entre: 150 kr. / medlemmer120 kr. / studerende 50 kr.

Villa Blanca Live sessions kan høres HER

Køb billetter HER

Bjarke Falgren Quartet

26. Mar. 2022 kl. 20:00

26/03-22 kl. 20.00 på Ribe Bryghus, Seminarievej 16B.

Kvartetten består af nogle af Skandinaviens ypperste musikere: Bjarke Falgren (violin),  Janus Templeton (trommer), Morten Lundsby (kontrabas) og Henrik Hallberg (guitar). Sammen forløser de på bedste vis Bjarkes originale kompositioner med en rejse rundt i hele følelsesregistret. Fra det lyriske og melodiøse, til det virtuose, legende og rå-swingende udtryk.

Musikken tager udgangspunkt i jazzen og er krydret med elementer fra en verden af musik, herunder bl.a. folkemusikken, brasilianske rytmer og den klassiske musik.

Med Bjarke Falgren Quartet er der garanteret en passioneret, bevægende, nærværende og swingende koncertoplevelse på øverstehylde.”

“Mange fremhæver den prisvindende og 4-dobbelte grammyvinder Bjarke Falgren, som en spillemand der som få, kan få sin 300 år gamle sigøjnerviolin til nærmest at tale. Og som få kan bringe smil og følelser frem med sit udtryksfulde spil. Svend Asmussen betragtede derfor ogsåBjarke som sin naturlige arvtager og bestemte, at Bjarke som den første skulle modtage “The Ellen & Svend Asmussen Prize 2017”.

Debutalbummet ”Origin” kom i maj 2021 og anmelderne skriver bl.a.

Politiken fremhæver i sin anmeldelse af “Origin” Bjarke Falgren som en fornyende og superswingende musiker som med hans egen måde at kæle opmærksomt for hver en tone får den enkelte tone til at blive en verden i sig selv. 

Gaffa beskriver Origin som et uhyre vellykket, modent og vitalt debutalbum og beskriver Bjarke som en betagende musikalsk mastermind med styrken og kvaliteten til et internationalt gennembrud. 

Loftskammer tilslutter sig desuden topkaraktererne med ordene: “Med en virtuositet og originalitet præsenterer Falgren sig som Danmarks ubestridte ‘Mr. Fiddle’.

Lyt til det nye album her: falgren.lnk.to/origin

Entré: 200kr., medlemmer 180kr., studerende 50kr.

Køb billetter HER

Jazz Camp ribe

25. . 27. FEBRUAR 2022

Vi inviterer alle børn og unge, i alderen 8 år til og med 21 år, der vil prøve kræfter med jazzen til Jazz Camp Ribe til februar. Her får deltagerne mulighed for at prøve kræfter med jazzen, og deltage i en hel weekend med koncerter, workshop og undervisning, når vi endnu engang åbner dørene op for Jazz camp Ribe d. 25.-27. februar 2022.

I forbindelse med årets Jazzcamp afholder vi en koncert med

“Et Kvad I Nye Tider”. Lørdag 26/2 kl. 20 Danhostel Ribe.

De klassiske jazzstandarder kommer fra Broadway og musicalverdenens bredt forankrede folkelighed. Så hvorfor ikke prøve at blande jazz og den danske sangskat?
Det har bandet Et Kvad I Nye Tider gjort med spændende jazzfortolkninger af de klassikere, som danskerne har haft på læberne ikke mindst her under corona-nedlukningen.
Således opstod idéen med at blande jazz og den danske sangskat under et af de populære fællessangsprogrammer på DR under første nedlukning.Et Kvad I Nye Tider har sammensat et bredt repertoire, hvor de blandt andet rykker klassikere som “Noget om Helte” og “Skipper Klements Morgensang” fra Højskolesangbogen godt rundt i manegen med nye og anderledes jazzarrangementer.
En øvelse, som har høstet roser hos både anmeldere og et begejstret publikum på efterskoler, højskoler og i jazz-klubber.

Entré: kr. 100 / medlemmer kr. 80 / studerende gratis.

Køb billetter Her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/bxl963ffsu

Line Up:
Thilde Dam: Sang
Andreas Friis: Guitar
Jakob Marker: Trommer
Jakob Jakobsen: Bas
Jane Kragh Mikkelsen: Klaver

Søndag vil der være koncert med camp-deltagerne på Danhostel kl. 14:00 for familie og venner.

Christina Dahl Kvartet

18. nov. 2021 kl. 20:00

18/11-21 kl. 20.00 på Hotel Ribe

Er du medlem, kan du invitere en gæst gratis med til
koncerten.

Christina har komponeret musikken til kvartettens fantastiske musikere – guitaristen Niclas Knudsen, en kæmpe musikalsk personlighed med egen lyd og udtryk, der bevæger sig frit og lyrisk i musikken. Nils Bosse Davidsen, en yderst kreativ og legende bassist & cellist, der favner bredt og bibringer musikken sin egen unikke lyd & Espen Laub von Lillienskjold der er kreativ og idérig på trommer og tilføjer musikken en stor dynamik & dedikeret energi. Christina Dahl regnes blandt de mest spændende og mest personlige saxofonister i landet med sin helt egen stil og udtryk. I Christina´s kompositioner ligger fortællinger, der har betydning i forhold til livet og dets rigdom af alle farver. Alle musikerne har en rolle som bærende solister i én fælles legende fri kommunikation med stor originalitet. Kvartetten spiller med en frihed i et luftigt og legende samspil og giver et nærværende musikalsk varieret udtryk.

Line up:
Christina Dahl (saxofon & komposition)
Niclas Knudsen (guitar)
Nils Bosse Davidsen (cello & bas)
Espen Laub von Lillienskjold (trommer)

Entré: 225 kr., medlemmer 200 kr., studerende 50 kr.

Køb billetter HER

Lyt til en forsmag på musikken på Youtube HER

Læs mere om kvartetten på hjemmesiden: http://christinadahl.dk/kvartet/

Artved-Vincentz Quartet feat. Billy Hart

22. okt. 2021 kl. 20:00

22/10-21 kl. 20.00 på Hotel Dagmar

En drømmekvartet ser dagens lys!   Kvartetten dyrker traditionen og har bladret i jazzens store bog for at finde den del af fællesarven de føler er allermest relevant for dem selv og publikum i dag.
Det er perler fra beboppens gyldne alder, såvel som helt nye melodier fra egen hånd. Artved og Vincentz har fundet hinanden på tværs af generationer igennem en dyb fælles forståelse for den musikalske retning, og glæder sig til at præsentere kvartetten med den stilsættende og innovative trommeslager Billy Hart der har tjent jazzen i snart 6 årtier. Alt i alt en musikalsk oplevelse man ikke vil gå glip af!

Line up:
Niels Vincentz, saxofon
Jacob Artved, guitar
David Wong, bas
Billy Hart, trommer

Ken Norris Quartet

10. sept. 2021 kl. 20:00

Tid: 10/9-21 kl. 20.00 Sted: Ungdomshøjskolen ved Ribe, Skole allé 1, Vester Vedsted

Amerikanske Ken Norris er med begge ben solidt plantet i den amerikanske jazz tradition og er en af de største mandlige croonere i det nordeuropæiske.
Hans varme personlighed stråler ud af ham når han indtager scenen og med sikker hånd og stemme tager publikum med på en musikalsk rejse. Det er velbegrundet at han i de sidste 9 år har været professor på Hamburg
musikkonservatorium. Den øvrige del af kvartetten består af musikere, der alle har betrådt den danske/nordiske jazzscene de sidste mange år.

Line up:
Ken Norris – vokal
Magnus Hjorth – Piano
Jakob Lind Lauritsen – Bas
Janus Templeton – Trommer

Vestre Jazzværk

10. okt. 2021 kl. 13:00

10/10-21 kl. 13.00 på Kammerslusen

Både melodierne og orkestret hører til de eviggrønne. Som halvstore drenge i 50’erne og 60’erne lyttede orkestrets musikere til datidens kendte jazzorkestre på grammofon, i radioen og i jazzklubberne og faldt i jazzgryden. Det blev deres musik. Den er de tro imod, og selv om orkestret hele tiden er i udvikling, holder det stadig snuden sikkert i sporet og leverer med stor spilleglæde god swingende og ukompliceret traditionel jazz. Derfor har Vestre Jazzværk også i mange år nydt international anerkendelse som et af de mest professionelle og velspillende inden for sin genre. Ikke kun i Danmark, men også i en lang række andre lande, som Vestre Jazzværk har gæstet, siden det blev ”født” i Danmarks ældste by, Ribe, for 40 år siden. I 1989 blev orkestret hædret som æresborgere i jazzens fødeby New Orleans.

Holdopstilling: Ove Larsen (trp) Ole Weibel (cl/voc), Finn Burich (trb/voc), Tom Nissen(bjo/g/voc), Povl Erik Philipsen (bass/sou), Hans Rømer (dr)