Spillesteder i Ribe

Hotel Dagmar

Torvet 1, 6760 Ribe

dagmarRibes ældste hotel, der ligger lige ud til den nye Domkirke-plads og stedet for både åbning og afslutning af jazzfestivalen, siden festivalen startede i 2002.

Hotel Dagmars hjemmeside

Café Valdemar

Sct Nicolaj Gade 6, 6760 Ribe

cafe-valdemar-google-streetview-610x407Cafe Valdemar, eller Valde i daglig tale, er tilbage som et af hovedspillestederne. En rigtig dejlig café med en smuk have ned til åen. Jazzin’Ribe har både koncerter på Café Valdemar i løbet af året og under festivalen.

Cafe Valdemars hjemmeside

Hotel Ribe

Sønderportsgade 22, 6760 Ribehotel-ribe-exterior-detailHotel Ribe er en flot gammel bygning fra 1873, som huser et hyggeligt familiedrevet hotel, beliggende i centrum af Danmarks ældste by, med en masse seværdigheder i gåafstand, bl.a. den smukke domkirke, udgravningerne og vikingemuseet.

Bestem selv tempoet, kom væk fra den travle hverdag, lad batterierne op og få en god oplevelse på Hotel Ribe, eller kør ud i landskabet, som rummer mange fantastiske oplevelser.

Hotel Ribes hjemmeside

Quedens Gård

Overdammen 10, 6760 Ribe

Quedens_Gaard_facade_3_800_pxEt af Ribes rigtig hyggeligste caféer, hvor der ofte er musik, fortælleaftener og andre kulturelle arrangementer.

Quedens hjemmeside

Kolvig

Mellemdammen 13, 6760 Ribe

GetImageMed udsigt til åen og Skibbroen har denne restaurant og café en af Ribes mest centrale og unikke beliggenheder. Både rammerne og menuen er af allerbedste skuffe.

Kolvigs hjemmeside

Ribe Bryghus

Seminarievej 16B, 6760 Ribe

Ribe Bryghus brygger øl, hvor kun det bedste er godt nok.  Det gode håndværker  i højsædet.
Kig forbi bryggeriet hver fredag mellem 15-18, og hver lørdag mellem 10-16 eller bestil tid til ølsmagning.

Danhostel Ribe

Sct Peders Gade 16, 6760 Ribe

danhostel-ribe-and-river-1Danhostel danner både rammer om Jazzin´Ribes årlige Jazz Camp Ribe og Senior Jazzcamp og traditionelle jazzbrunch under festivalen.

Danhostel Ribes hjemmeside

Brorsons Minde

Fiskergade 13, 6760 Ribe

bror_large_1Brorsons Mindes ligger centralt i den gamle del af Ribe og huser et festlokale, der hyppigt bruges af byen til koncerter, fester og konferencer.

Brorsons Mindes hjemmeside

Postgården

Nederdammen 36, 6760 Ribe

postg

Postgården, “Det Lille Ølhus” ligger i gågaden og huser både café, bed&breakfast og specialforretning blandt andet med delikatesser, te og specialøl.

Postgårdens hjemmeside 

SeminarieHuset

Simon Hansens Vej, 6760 Ribe

037

Det gamle Seminarium på Simon Hansen Vej er gennemgået en renovation og huser nu både biblioteket, ungdomsskole og kulturskole. Derudover er her også fællessalen, der er perfekt til større koncerter, hvilket vi ofte benytter os af.

Seminariehusets hjemmeside

Ungdomshøjskolen ved Ribe

Skole Alle 1, 6760 RibeUngdomshøjskolen ved Ribe er en kreativ højskole for ungemennesker med fag som musik, kunst og design

Ungdomshøjskolen ved Ribes hjemmeside


Ribe Kunstmuseum

Sct Nicolaj Gade 10, 6760 Ribe

2013-maj-Taarnborg-og-RAMS-013

Ribe Kunstmuseum gennemgik for nyligt en gennemgribende renovering, både indvendigt og udvendigt. På det “nye” museum er der forskellige lokaler, der egner sig rigtig godt til de mere intime koncerter.

Ribe Kunstmuseums hjemmeside

Stenbohus

Torvet, 6760 Ribe

stenen

Stenbohus er en af Ribes mest besøgte beværtninger. Udover at være bar, afholdes her ofte rock-koncerter, men hvert år under Ribe Jazz Festival spilles her også jazz.

Stenbohus’ hjemmeside

Termansens

Sønderportsgade 17, 6760 Ribe

Billedresultat for termansens ribe

Termansens boglade nåede 182 år i Ribe. Det smukke hus fra 1580 har set meget gennem tiderne. Termansens danner fremover ramme for koncerter og kultur.

Termansens facebookside

Porsborg

 Porsborgs kælder er en hyggelig øl-, vin- og kaffebar, i unikke omgivelser i de gamle og velbevarede lokaler fra 1500 tallet.

 

Porsborgs hjemmeside

Kannikegården

Torvet, 6760 Ribe

I perioden efterår 2014 – vinter 2016 blev Kannikegården af Ribe Domsogns Menighedsråd opført som menighedshus og som ramme for kirkelige kontorer i Ribe.

Bygningen er tegnet af arkitektfirmaet Lundgaaard & Tranberg, København, som vandt opgaven ved en konkurrence i 2012. Bygningen rummer kirkegårdsforvaltning, kordegnekontor, provstiadministration samt kontorer for præster og organister i byens to sogne. På 2. sal er der en sal, som benyttes til koncerter, møder og foredrag. (VisitRibe)

Kannikegården på VisitRibe

Kammerslusen

Bjerrumvej 30, 6760 Ribe

Lige her, hvor den flade Ribe Marsk forbinder Nationalpark Vadehavet med Nordens ældste by, Ribe, ligger Kammerslusen og Hotel Kammerslusen. Kammerslusen er stedet, hvor lystbådene bliver sluset fra Ribe Å ud i Vadehavet.

Hotel Kammerslusen er stedet, hvor du kan få en rigtig god nats søvn under ”himlens store hvælv”, som kunstneren Carl Henning Pedersen siger.

Kammerslusen hjemmeside